GUMISZERVIZ ÉS GUMIABRONCS ÉRTÉKESÍTÉS


Szervizünkben személy-, ill. kistehergépjármű

- gumiabroncsok, keréktárcsák forgalmazásával
- gumiabroncsok teljes körű javításával, szerelésével
- alufelnik görgőzésével
- gumiabroncsok szakszerű tárolásával foglalkozunk.


Amennyiben a napi átlaghőmérséklet +7 ℃ alá csökken, vagy e fölé emelkedik, szükségessé válik a gumiabroncsok cseréje.

Ezen felül még az alábbi esetekben van feltétlenül szükség cserére:
  • gumiabroncsok abnormális kopása esetén
  • a gumiabroncson az elöregedés jelei láthatók
  • ha repedt a gumiabroncs
  • ha sérült a gumiabroncs

Gumihotel

Ezen szolgáltatásunk lényege, hogy azon ügyfeleink, akik nem tudják megoldani a szezonális gumiabroncsok tárolását, mi azt készséggel vállaljuk. A raktározás esőtől, hótól, széltől védett helyen történik.
Előnye,
  • ügyfeleinknek nem kell  évente 2 alkalommal a kerekeit oda-vissza szállítani ki-, bepakolni
  • biztonságos, mert zárt helyen történik a gumiabroncsok tárolása
  • nyomonkövethető, hiszen minden abroncsot megjelölünk a gépjármű rendszáma szerint, melyről nyilvántartást vezetünk
  • gyors kiszolgálást biztosít, mert a nyári-, ill. téli csere előtt előkészítjük a kerekeket, így ügyfelünknek nem kell feleslegesen várakoznia

Görgőzés

Alufelnik (könnyűfémfelnik) javításával is foglalkozunk. 
A jó ötvözetből készült alufelnik, amelyek nem túlzottan deformálódtak, általában javíthatóak és újra üzembehelyezhetőek.
Leggyakrabban a probléma a kátyúk okozta folyamatos eldeformálódásból és a „padkázásokból” ered, de előfordul, hogy ütközés során sérül a felni, de csak olyan mértékben, hogy még kikerekíthető görgőzéssel vagy nyomóhidraulikás eljárással.

Centrírozás

A centrirozás a kerék kiegyensúlyozását jelenti. Az autó számára a legoptimálisabb, ha a súlypont középen van, így az összes kerék egyenletesen, rázkódás nélkül forog.
A kerék, pontosabban a gumiabroncs az egyetlen alkatrész, mely menet közben az úttal érintkezik, így elengedhetetlen, hogy megfelelő állapotban legyenek. Rengeteg egyéb tényező mellett az abroncs rossz egyensúlya is hatással lehet a gumiabroncsok kopására, így érdemes erre is kellő figyelmet fordítani.

Az utazásaink során a kereket érő behatások, rázkódások, ütések során az abroncs és a keréktárcsa tömegeloszlása megváltozhat, ez pedig negatív következmények sorához vezethet. Ha az abroncs nem egyenletesen érintkezik az aszfalttal, az okozhatja a gumik egyenetlen kopását, a felfüggesztés, a futómű vagy a kormánymű károsodását is.

Gumiszerelés

A jármű négy kerekét egyforma vagy (páronként) legalábbis hasonló abroncsokkal kell felszerelni.
Az abroncsok cseréjekor figyelembe kell venni:
  • Az abroncsokat mindig kettesével vagy négyesével cseréljük: az azonos tengelyen lévő abroncsoknak szigorúan azonosaknak kell lenniük: ugyanaz a márka, ugyanaz a mintázat, ugyanazok a méretek és megegyező (sebesség- és terhelési) indexek;
  • Mindig a hátsó tengelyre szereljük a legújabb abroncsokat, hogy csökkentsük a tapadás veszteségeit, legyen szó akár két- akár négykerék - meghajtású járműről, meghajtott vagy vontatott kerékről. Ezek elöl igen nehezen kontrollálhatók.

Gumiabroncs értékesítés

Fő csapásvonalunk a FALKEN, NEXEN, TOYO, KUMHO, CONTINENTAL, PIRELLI, NANKANG, de más gyártócsoport márkái is megtalálhatóak kínálatunkban.

Simon autó és Gumiszervíz

Cégünk 1989 óta családi vállalkozásként üzemel. Kezdetben autószervízként működtünk, ma már teljes körű szolgáltatást nyújtunk a gumiabroncstól a karosszériajavításig.

Elérhetőségeink

7831 Pellérd, Dózsa György út 3.

tel/fax: 72/373158

mobil: +36209751923

e-mail: simonszerviz@gmail.com

Nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 - 16:00

Ebédszünet: 12:00 - 12:30